F1: Schedule of the 2014 Formula 1 Grand Prix of Canada

The Formula 1 Grand Prix of Canada has published the complete schedule of its 45th edition, the 35th in Montreal, next June 6, 7 and 8.

Besides the 22 F1 teams’ drivers travelling to Montreal for the seventh round of the 2014 World Championship, more than 135 drivers from the four support series added to the program will defy the now legendary Gilles-Villeneuve Circuit.

It should be reminded that the four support classes on the program of Canada’s most important motorsports event are: the Ferrari Challenge, the Masters HGP, the CTCC and the Formula Tour 1600.

In addition to the F1 program, the free practice and qualifying sessions and the races of these support classes will entitle the spectators on site to enjoy near fourteen (14) hours of action on track.

FORMULA 1 GRAND PRIX DU CANADA 2014
OFFICIAL SCHEDULE *

Thursday, June 5
9:00 am to 12:00 pm “Open House” Day Pit Lane opened to visitors

Friday, June 6
8:00 am Venue opens to the public
8:50 am to 9:10 am Ferrari Challenge (20 minutes) 1st Free Practice Session
10:00 am to 11:30 am Formula 1 (90 minutes) 1st Free Practice Session
11:55 am to 12:25 pm CTCC (30 minutes) Qualifying Session
2:00 pm to 3:30 pm Formula 1 (90 minutes) 2nd Free Practice Session
3:55 pm to 4:15 pm Ferrari Challenge (20 minutes) 2nd Free Practice Session
4:30 pm to 5:00 pm CTCC (30 minutes) Qualifying Session
5:15 pm to 5:40 pm Masters HGP (25 minutes) Free Practice Session
6:00 pm to 6:30 pm Formula 1600 (30 minutes) Qualifying Session

Saturday, June 7
7:00 am Venue opens to the public
8:15 am to 8:45 am Ferrari Challenge (30 minutes) Qualifying Session
8:55 pm to 9:20 pm Masters HGP (25 minutes) Qualifying Session
10:00 am to 11:00 am Formula 1 (60 minutes) 3rd Free Practice Session
11:05 am to 11:15 am CTCC Grid Access and Formation Lap
11:15 am to 11:45 am CTCC (30 minutes) 1st Race
11:45 am CTCC Podium Presentation
1:00 pm to 2:00 pm Formula 1 (60 minutes) Qualifying (22 for Q1, 16 for Q2, 10 for Q3)
2:20 pm to 2:30 pm Formula 1600 Grid Access and Formation Lap
2:30 pm to 3:00 pm Formula 1600 (30 minutes) 1st Race
3:00 pm Formula 1600 Podium Presentation
3:20 pm to 3:30 pm Ferrari Challenge Grid Access and Formation Lap
3:30 pm to 4:00 pm Ferrari Challenge (30 minutes) 1st Race
4:00 pm Ferrari Challenge Podium Presentation
4:20 pm to 4:30 pm CTCC Grid Access and Formation Lap
4:30 pm to 5:00 pm CTCC (30 minutes) 1st Race
5:00 pm CTCC Podium Presentation
5:20 pm to 5:30 pm Masters HGP Grid Access and Formation Lap
5:30 pm to 5:55 pm Masters HGP (25 minutes) 1st Race
6:00 pm Masters HGP Podium Presentation

Sunday, June 8
8:00 am Venue opens to the public
8:50 am to 9:00 am Formula 1600 Grid Access and Formation Lap
9:00 am to 9:30 am Formula 1600 (30 minutes) 2nd Race
9:30 am Formula 1600 Podium Presentation
9:50 am to 10:00 am Masters HGP Grid Access and Formation Lap
10:00 am to 10:25 am Masters HGP (25 minutes) 2nd Race
10:25 am Masters HGP Podium Presentation
10:50 am to 11:00 am Ferrari Challenge Grid Access and Formation Lap
11:00 am to 11:30 am Ferrari Challenge (30 minutes) 2nd Race
11:30 am Ferrari Challenge Podium Presentation
12:30 pm Formula 1 Drivers’ Parade
12:45 pm Nations’ Presentation
1:30 pm Formula 1 Pit Lane Opening and Grid Formation
1:45 pm Formula 1 Pit Lane Closing
2:00 pm FORMULA 1 GRAND PRIX DU CANADA 70 laps (excluding formation lap) or 2 hours

*This schedule is subject to change without notice.

About AUTO123.COM - RSS